Varför jag firar mors dag

Varför jag firar mors dag

Varför jag firar morsdag

Historien morsdag kan spåras tillbaka till 1907, i orten Grafton i USA, när Anna Jarvis firade morsdag som minne av sin mamma, Hon arrangerade en gudstjänst med hundratals barn och deras mammor. Några år senare grundade Mother's Day International Association morsdag för att främja högtiden i andra länder och sedan dess har den blivit internationell.

 

Är inte vilken högtid som helst

Jag tror att de flesta håller med mig om att ingen kan tycka om sin mamma så mycket som hennes barn. Morsdag är inte vilken högtid som helst, utan är en viktig dag på året då jag får tillfället att hedra min mamma som haft en stor betydelse i mitt liv. Dock behöver inte morsdag vara begränsat till att hedra sin biologiska mamma, utan det kan också vara din styvmamma, svärmor, syster, eller någon annan närstående som gör en fantastisk insats som mamma.

 

Mammor är verkligen värda lite extra omtanke en gång om året som "tack" för allt de gör. Högtiden är viktig eftersom det knappast finns någon relation som är starkare än den mellan mor och barn.

 

Personligen har min mamma visat en enorm dedikation och kärlek för mig ända från att jag bara var ett spädbarn. Hon har hjälpt till att forma min personlighet och bekämpa en mängd utmaningar i mitt liv. Med morsdag den 29 maj får jag den perfekta möjligheten att uppmärksamma min mammas uppoffringar för sin familj.

 

Överraska mamma med presenter

Jag tycker det är viktigt att inte ta sin mamma för givet. På morsdag vill jag därför överraska henne med presenter för att göra henne glad. Till exempel kan en present inkludera att göra följande saker:

 

  • Ge bort blombuketter och gratulationskort.
  • Bjuda på tårta.
  • Gå på café, restaurang eller bio.
  • Ha ett personligt och varmt telefonsamtal.
  • Skriva en fin dikt.
  • Köpa choklad, smycken, kläder, presentkort eller handgjorda föremål.

Ja, listan på saker jag kan göra för att hedra min mamma på denna speciella högtid är många. Det är bara fantasin som sätter gränserna!

 

 

Se våra förslag här

 

Back to blog