Det finns en ny metall i stan, och det är inte Silver, Guld eller Platina!

Det finns en ny metall i stan, och det är inte Silver, Guld eller Platina!

Medicinsk titan och kirurgiskt stål, förstås!

 Vi faller ofta för frestelsen av guld och silver, men vi måste komma ihåg att de är fläckbenägna. Det kan hända när du bär din guldring hela tiden eller att den har kommit i kontakt med en viss substans. I vilket fall som helst är fläckar oundvikliga.

Som resultat kräver guld- och silversmycken en hel del underhåll, försiktig hantering och periodisk polering.

Om du är trött på smycken som kräver mycket underhåll, håll dig till dessa metaller, eftersom det är resistenta mot rost, missfärgning och oxidation.

                                   

Men vad är medicinsk titan?

 År 1791 hittades detta element av en slump. Det har sedan dess använts för att göra en mängd högteknologiska produkter, inklusive flygplan, rymdfarkoster, ubåtsdelar, fordonsdelar och så vidare. Under de senaste åren har titan också använts för att skapa smycken. Många är omedvetna om fördelarna med att bära titan smycken. Vi kommer att gå igenom några av fördelarna i den här artikeln.

Titan smycken är extremt långvariga, lätta, robusta och allergivänliga. Metallen är mer hållbar än stål, och formen är mer tilltalande än någon annan metall som används för att göra ringar eller hängsmycken. I jämförelse med silver, guld eller platina är det också lättare och bekvämare att bära. Bortsett från det är det erkänt att ge ett antal hälsofördelar.

Denna metall kommer att vara bekväm att bära även för dem med känslig hud. Titan är biokompatierbar med alla typer av hud, vilket gör att den inte skapar några allergiska reaktioner eller irritationer som utslag eller missfärgning. En annan fördel med metallen är att den inte korroderar, rostar eller bleknar med tiden.

Faktum är att du kommer att bli förvånad över att lära dig att titanringar och hängsmycken kan förbli i gott skick i miljontals år. Är inte det värt din tid och dina pengar?               

Eftersom titan är en metall som varar i all evigt, används den också som en symbol för odödlig och evig kärlek. Istället för att köpa förlovnings- och vigselringar i guld eller silver kan den som vill uppleva något nytt och spännande välja titanringar.  Många damer älskar denna metall

i ovanliga former eftersom de har ett lite mer maskulint utseende.

De finns i en mängd olika former och mönster, vilket ger den äventyrliga kunden fler alternativ.

Vad sägs om kirurgiskt stål?

 Kirurgiska stålsmycken är inte bara säkra att bära, det ser också fantastiska ut. Det finns en mängd skäl att bära dem!

Stålsmycken har tagit sig in i våra hjärtan och är nu ett populärt alternativ till guld och silver.

Du frågar, "Är kirurgiska stålsmycken bra? "

 En av de viktigaste fördelarna med kirurgiska stålsmycken är att det inte orsakar reaktioner som silver eller guld kan. Du kan bära dem utan oro för din hälsa eftersom de inte har några föroreningar, och du slipper också det hemska gröna märket när du tar av dem.

De ser också ut som silver på grund av dess silverfinish, så du kommer inte att missa elegansen.

Smyckena, till skillnad från guld och silver, kan tolerera vardagliga, tunga jobb utan att förlora sin form.

En diamantklädd eller vitguld ring är inget alla har råd med. Om du letar efter något att piffa upp din klädsel för dagen med, är ett sofistikerat kirurgiskt stålsmycke ett bra val.

Kirurgiska stålsmycken finns i en mängd olika former och stilar.

Till exempel finns kirurgiska stålhalsband för alla tillfällen, som till jobbet, en stor tillställning eller bara för att bära hemma. För att vara på säkra sidan håller sig juvelerare ofta till konservativa designs när de jobbar med silver och guld.

På grund av kostnaden för kirurgiskt stål kan du få handgjorda smycken med djärva former och kreativa gravyrer eller juveler.

En av de viktigaste egenskaperna med dessa stålsmycken är dess miljövänlighet.

Detta beror på att ståltillverkarna använder mindre primärenergi och sparar icke-förnybara resurser.

Dessutom producerar stål mindre avfall under hela tillverkningsprocessen jämfört med andra metaller. Kirurgiskt stål är ett helt återvinningsbart material.

Stålet bibehålls alltså snarare än konsumeras; Även om det återvinns och genereras på så sätt, är det viktigt att betona att det inte sönderfaller på något sätt när det har återvunnits.

 Denna återvinnings- och tillverkningsslinga, förutom att vi är medvetna om miljöfrågor, är något vi värnar om, så vi är glada över att vara en del av en miljömässigt hållbar sektor.

 

Susanna Falken Jewelry är en exklusiv smyckesbutik som vågar skapa banbrytande och oöverträffade konstverk i oöverträffad stil. Kolla in den fräscha kollektionen av titan och medicinska stålsmycken i unika former som aldrig har försökts tidigare. https://susannafalken.com/collections/all

Tillbaka till blogg