Hur förvarar man smycken bäst

Hur förvarar man smycken bäst?

Hur förvarar man smycken bäst? En smyckelåda eller ett smyckeskrin är oftast det bästa sättet att förvara smycken. Med en bra förvaring skyddas dina smycken och du vet dessutom var du har dem. Hur stor låda eller hur många lådor du behöver beror såklart på hur många smycken du har.

Hur organiserar man smycken?

Börja med att se över dina smycken för att få en överblick. Hur många smycken har du? Vilken typ av smycken? Är de ömtåliga och värdefulla? Är de små eller stora? Utifrån din smyckekollektion bör du välja en lämplig smyckelåda eller skrin där du kan förvara dem. Fördelen med att införskaffa ett särskilt smyckeskrin eller låda är att de är utformade för att förvara smycken på bästa sätt. De har ofta små lådor och fack, vilket gör att du enkelt kan organisera dina smycken. Det minskar även risken för att smyckena ska trassla in sig i varandra. Om du har många långa halsband kan det vara bra att komplettera lådan med ett smycketräd där du kan hänga upp dina halsband. Smycketräd kan även användas för ringar och armband, framför allt de som du använder till vardags. Smyckena som förvaras på trädet är ofta mer lättillgängliga än de i smyckeskrinet, vilket gör att trädet är perfekt för dina vardagssmycken. I skrinet kan du förvara örhängen, festsmycken och andra smycken som du bär vid mer speciella tillfällen.


Hur många smycken kan man ha?

Det finns ingen gräns för hur många smycken du kan ha i din smyckekollektion. Det är upp till var och en att bestämma hur många örhängen, halsband, armband och ringar som de vill ha. Om du har många smycken är det dock extra viktigt att du tänker på förvaringen så att du enkelt hittar smycket som du vill använda. Du kan med fördel använda flera olika smyckeskrin, exempelvis ett för vardagssmycken och ett annat för festsmycken. Eller varför inte ha en smyckelåda med ringar, en för halsband osv? Var kreativ när det gäller förvaringen av dina smycken.
Tillbaka till blogg