Hur gör man rent silver smycken

Hur gör man rent silver smycken?

Hur gör man rent silver smycken? De flesta har åtminstone några smycken hemma. Silver smycken är väldigt populärt både att köpa till sig själv och som present. Har du fått ett silversmycke i present kanske det inte använts lika flitigt som smycken du har köpt själv. Många har sina smycken i smyckeslådor eller liggandes i garderoben. Har smyckena inte använts på länge kan det vara dags att rengöra dina silversmycken.

Då kommer den stora frågan: "Hur gör man rent silver smycken?" och det är egentligen inte så svårt. Du behöver heller inte köpa in dyra material utan kan oftast använda det som du har hemma. Att rengöra silversmycken är en hyfsat enkel process. Det finns flera olika metoder att göra det på. Här kommer du få tips om de allra enklaste metoderna.

Hur rengör man en silverkedja?

Ett populärt husmorsknep för att rengöra silver smycken är att använda hett vatten med bakpulver eller bikarbonat. Du behöver även ha aluminiumfolie då detta ska ligga i botten på skålen eller i handfatet. Denna metod går ut på att du lägger ner aluminiumfolie och sedan de smycken du vill rengöra. Därefter är det bara att hälla över bakpulver eller bikarbonat beroende på vad du har hemma. Häll därefter över hett vatten och låt det vara tills vattnet har svalnat. När vattnet har svalnat är det bara att ta upp silver smyckena och skölja dem med vatten.


Vad rengör man silver med?

Har du också ställt dig frågan "hur rengör man ett silver halsband?" eller "vad rengör man silver med" är det oftast enklare medel som rekommenderas. Beroende på vilka smycken du har kan det vara bättre att använda några droppar diskmedel. Till exempel kan smycken med stenar förlora sin lyster om de rengörs med bikarbonat eller bakpulver. För rengöring med diskmedel behöver du bara några droppar diskmedel och lite vatten. Denna metod går att använda vid rengöring av silverkedja och silver.
Tillbaka till blogg