Hur mäter man storlek på ring

Hur mäter man storlek på ring?

Hur mäter man storlek på ring? För att kunna köpa en ny ring till dig själv eller som en gåva behöver du känna till bärarens ringstorlek. Det finns flera olika sätt att mäta din storlek på ring. En ring bör sitta lagom hårt, utan att den klämmer åt. Samtidigt bör den inte sitta så löst att den riskerar att ramla av.
Olika faktorer som tid på dygnet, luftfuktighet och omgivande temperatur kan påverka storleken på dina fingrar. Därför är det bäst att mäta din ringstorlek under varierande förhållanden. Det är vanligt att fingrarna svullnar vid fuktigt och varmt klimat och när du precis har vaknat på morgonen.

Hur vet jag vilken ringstorlek jag har?

Det enklaste sättet att mäta din ringstorlek är att gå till en juvelerare som erbjuder denna tjänst. Här får du med en mätpinne och mätring möjlighet att se din exakta ringstorlek, vilket minskar risken för felmätning. Du kan också mäta hemma. Om du redan har en ring som passar väl kan du använda en linjal eller ett skjutmått för att mäta diametern av ringens insida. Här avrundar du uppåt till närmsta millimeter.
Därefter kan du använda en omvandlingstabell för att ta reda på vad det motsvarar i omkrets. Ringstorlek kan också mätas med ett snöre som du lindar kring ditt finger. När du mäter hemma är det viktigt att vara noggrann, om det skiljer på endast en halv millimeter innebär detta en förändring i en halv storlek.
Hos oss får du ett ringmatningsband när du köper ringar som inte är justerbara. 


Vad är storlek 17 i ringar?

Här i Sverige mäter vi ringstorleken som den inre diametern. Om du har en inre diameter på 17 millimeter är din ringstorlek 17. Om du befinner dig mellan två ringstorlekar är det bäst att välja den större. Det finns även andra måttsystem över hela världen vad gäller ringstorlekar. Du kan därför behöva använda en konverteringstabell om du vill se din ringstorlek enligt andra måttsystem.
Tillbaka till blogg