Hur ska en ring sitta på fingret

Hur ska en ring sitta på fingret?

Hur ska en ring sitta på fingret? Du som gillar att bära ringar bör vara noga med att välja rätt passform. Det kan nämligen göra ont och vara skadligt att använda ringar som sitter fel. Att hitta en ring som sitter perfekt kan vara knepigt, men här får du bra tips på vad du ska tänka på!

Hur ska man ha ringar på fingrarna?

Du är inte ensam om att vara osäker på hur en ring egentligen bör sitta på fingret. Det kan vara svårt att veta om den ska sitta lite löst eller hellre klämma åt fingret. Viktigt att ha i åtanke är att en ring inte alltid sitter likadant eftersom att dina fingrar förändras. Dels kan dina fingrar förändra storlek på grund av temperatur, livsmedel eller aktiviteter, dels med tiden som du blir äldre. Det är en anledning till att du bör välja en ring som är precis lagom i storleken.

Att prova en ring är det bästa du kan göra för att vara säker på att välja rätt storlek och även passform. Då kan du lättare få en idé om hur ringen sitter när fingret är lite svullet, men också när du har kalla händer där fingrarna ofta blir smalare.


Hur hårt ska en vigselring sitta?

En vigselring är ett smycke du i regel bär varje dag och därför är det viktigt att passformen är bekväm. Den sitter enligt traditionen på vänster hand och är du högerhänt är fingrarna på den handen i regel lite mindre än de du har på höger hand. Utgå därför från det när du ska välja storlek. Dessutom påverkar ringens design passformen eftersom exempelvis vikten kan skilja beroende på material såsom stenar och diamanter.

Vad betyder ring på höger pekfinger?

Det blir allt mer populärt att bära ringar även på pekfingret, vilket även har en särskild betydelse. Att bära ringen på höger pekfinger är en symbol för auktoritet, men även att du är en ambitiös och självsäker person. Inom vissa kulturer kan det även stå för trofasthet att bära en ring på pekfingret.
Tillbaka till blogg