Smycken som tål vatten

Smycken som tål vatten?

Smycken som tål vatten? Många är vi som letar efter smycken som tål vatten och som inte gör hals eller fingrar missfärgade. För att ditt smycke ska kunna tåla vatten, t.ex. dusch och bad, behöver det vara tillverkat i ett material som inte ärgar. Ett exempel på ett sådant material är guld och silver, men det finns även andra alternativ att välja mellan.

Vilka smycken kan man bada med?

Det som avgör om du kan bara med ett smycke eller inte är alltså vilket material som smycket är tillverkat i. Vill du vara 100 % säker på att smycket inte kommer tappa färg eller börja missfärga din hud är det ädelmetallerna guld och silver som du ska satsa på. Andra material som också är lämpliga och som klarar av vatten är kirurgiskt stål. Kirurgiskt stål och titan är kanske vanligast på piercingar av olika slag, men finns även i form av örhängen och ringar.


Huruvida du badar med örhängen, ringar, armband eller halsband har således ingen betydelse. Är du mycket rädd om dina smycken är det dock alltid bäst att ta av dem innan du hoppar ner i vattnet. Både örhängen och ringar kan lättare glida av när huden är blöt.

Vilka smycken färgar inte av sig?

Smycken som är tillverkade av metaller som inte oxiderar är det självklara valet om du vill förhindra att smyckena färgar av sig på din hud. Rostfritt stål, kirurgiskt stål, titan och guldpläterad silver är bra alternativ. Som tidigare nämnt är det dock alltid bäst att välja ren guld eller silver om du vill vara helt säker på att smycket håller och inte lämnar ifrån sig någon missfärgning.

Observera att det inte är alla smycken som missfärgar i samma sekund som de kommer i kontakt med vatten. I många fall kan ringar, halsband och örhängen klara en eller två duschar innan missfärgning sker.
Tillbaka till blogg