Vad används silver till

Vad används silver till?

Vad används silver till? Silver är en metall som har spelat en betydande roll i människans historia. Metallen har en unik glans och stor hållbarhet, vilket har gjort att den har fått ett symboliskt värde såväl som att den använts för sina praktiska fördelar. Silver är ett mångfacetterat material med många användningsområden, både inom smyckestillverkning och industri.

Silver i smycken

Mest känt är silver förmodligen för hur det används inom smyckesbranschen. Silver har under århundraden varit en oumbärlig beståndsdel i skapandet av smycken som halsband, armband, örhängen och ringar. Fördelarna med silver som material för smycken är många, inte minst dess tidigare nämnda glans och hållbarhet men också dess relativt låga kostnad. Silver anses också generellt vara ganska enkelt att arbeta med.

Smycken som har tillverkats av sterling silver, som är en legering som består av ungefär 90 procent silver och 10 procent andra metaller är speciellt populära. De anses erbjuda en mycket bra balans mellan estetik, hållbarhet och pris. Eftersom silver är förhållandevis enkelt att forma går det också att anpassa till olika stilar, från traditionella till moderna smycken.

 

 

Vad tillverkas av silver?

Silver är för de flesta mest känt för hur det används i smycken. Användningsområdena för silver sträcker sig dock betydligt längre än så. Silver används till exempel i hög utsträckning inom elektronikindustrin. Där förekommer metallen främst för att den har en exceptionell ledningsförmåga för elektricitet och värme. Det gör att den används i allt från solceller till mikrochips.

Förutom detta har silver antibakteriella egenskaper. Det gör att det också har medicinska användningsområden. Joner från silver används till exempel i bandage. Metallen i sig används även för att tillverka medicinska redskap. Som om det inte räckte har silver också användningsområden inom fotografering, tillverkning av speglar, bestick och myntproduktion. Silver spelar som du har sett fortfarande en stor roll inom många olika verksamhetsområden.
Tillbaka till blogg