Vilka färger passar ihop med guld

Vilka färger passar ihop med guld?

Vilka färger får dina guldsmycken att komma till sin rätt? Guld är en kraftig och iögonfallande färg som kan matchas med många olika färger. Guld är en mycket populär ädelmetall i smycken och de flesta av oss har ringar, armband, halsband eller örhängen av guld. Här ger vi dig tipsen på hur du bäst kombinerar dina guldsmycken med andra färger samt silversmycken.

Guld - en varm färg

Historiskt sätt symboliserar guld rikedom, makt och elegans. Guldsmycken förhöjer en outfit och ger ett stiligt och välklätt intryck. Guld är även en symbol för solen och beskrivs ofta som en varm färg. Därför brukar man även säga att personer med en varm hudton klär bättre i guldsmycken och personer med en kall hudton passar bäst i silversmycken. En neutral hudton passar bra både i guld och silver.


Vad passar bäst - guld eller silver?

Eftersom guld är en varm färg passar den oftast bäst ihop med andra varma färger, till exempel orange, rött och gult. Du som har en varm hudton passar ofta bra i guld såväl som varma färger som orange.

Kalla färger som lila, blå och grön är ofta mycket bra val till silversmycken, men du kan även kombinera dem med guld om du vill skapa effektfulla konstraster. Mörkblått ihop med guld är ett exempel på en vacker och iögonfallande kombination av varmt och kallt.

Valet av färger ihop med dina guldsmycken beror således på vilken effekt du vill uppnå. Varma färger som rött och orange förstärker guldets varma, harmoniska och lyxiga känsla. De kalla färgerna, exempelvis mörkgrön eller mörkblått, gör att guldsmyckena sticker upp mer och skapar ett blickfång. För en modern och stilren look kan du kombinera guld med neutrala färger som beige och krämfärgade toner.

Kan man blanda guld med silver?

Sist, men inte minst är det dags att slå hål på den seglivade myten om att man inte bör kombinera guld och silver. Tvärtom är silver och guld riktigt snyggt ihop, framför allt om du bär många olika smycken. Kombinationen ger en balanserad och trendig look.
Tillbaka till blogg