Vilken arm ska man ha armband på

Vilken arm ska man ha armband på?

Vilken arm ska man ha armband på? Finns det egentligen någon regel om vilken arm man ska bära sitt armband på? Det finns inga rätt och fel utan du kan göra precis som du känner. Vissa väljer att bära armbandet på samma arm som sitt ur. Då är det generellt vänsterarmen som gäller. Det viktiga är att du inte störs av armbandet när du arbetar eller sköter dina dagliga sysslor. Som högerhänt är det ofta bäst att ha armbandet på vänsterarmen och vice versa. Det gäller speciellt om du har lite lösare armband som åker upp och ner på armen.

Kan man sova med armband?

Det kan vara skönt att slippa ta av sig armbandet varje kväll. Dock är det vissa saker du bör vara medveten om. Först och främst kan huden bli irriterad eftersom armbandet ligger och skaver mot armen hela natten. Trotts att våra armband är tillverkade i hudvänligt material så som kirurgiskt stål 316L så kan tycket när du ligger med armen på något göra dig illa eftersom du inte är medveten om hur du rör dig när du sover. Generellt är det större risk att få infektioner om du sover med ett armband men med våra armband av kirurgiskt stål 316L minimerar du den risken. Det är dock helt upp till dig själv om du vill sova med armbandet eller inte.


Kan man duscha med armband?

Du rekommenderas att ta av dig dina armband när du duschar eller är i vattnet när du använder armband. Många material skadas i vattnet och blir slitna och fula. Du kanske inte ser det första gången, men det tar skada under lång tid. Det är bäst att alltid ta av dig dina armband så de inte förstörs. Många ädelstenar och pärlor är också väldigt känsliga för vattnet. Det tar bara några få sekunder att ta av sig sina smycken innan duschen för att vara på den säkra sidan. Men då våra armband är tillverkade i kirurgisk stål 316L som är ett slitstarkt material som klarar av vatten och så kan du bada och duscha med våra armband. Vi använder PVD när vi "pläterar", denna pläterrings process är mycket slitstark och klarar ditt vardagliga liv så du behöver inte oroa dig för att slitas. Det bästa är att förvara smyckena i ett smyckeskrin när du inte använder dem. Då är de även skyddade från eventuell fukt i badrummet.
Tillbaka till blogg