KIND IMPACT

 • allergivänliga smycken

  HUR VI STARTADE

  Susanna Falken är en hängiven mamma till tre barn och en passionerad entreprenör som brinner för att förvandla idéer till realitet. Med en stark kombination av kreativitet och en önskan att hjälpa andra, strävar hon efter att bidra till samhällsutvecklingen i en positiv riktning.

  Hon växte upp i en värld av smycken och runt familjens middagsbord dominerade ofta långa, engagerade diskussioner om smyckesbranschen. Därför var det naturligt för henne att lansera Susanna Falken Jewellery när hon upptäckte att hennes dotter fick utslag av sina örhängen. Det var då hon insåg att hon inte visste vilka material och metaller som faktiskt används i tillverkningen av smycken.

  Detta uppvaknande ledde henne till en djupdykning i smyckesindustrin. Hon utbildade sig och lärde sig om olika metaller, deras påverkan på huden och de etiska konsekvenserna av deras anskaffning. Med en fördjupad förståelse och ny kunskap, satte hon igång att förändra det traditionella landskapet för smyckestillverkning.

  Susanna Falken Jewellery representerar inte bara hennes passion och engagemang, utan är också en produkt av hennes strävan att göra en skillnad. Hon fokuserar på att skapa vackra smycken från säkra och etiska material, och hjälper därmed konsumenterna att göra bättre  val. Genom detta hoppas hon bidra till att förändra smyckesbranschen till det bättre och skapa en mer hållbar och rättvis värld.

 • allergivänliga smycken

  SUSANNAS HISTORIA

  Susannas utbildning sträcker sig från projektledning från Hyper Island till teckning, mode design och fotografering från Central Saint Martins i London, samt marknadsföring i både Stockholm och New York. Hon har även kunskaper i programmering som då och då kommer till nytta .

  Hennes smyckes erfarenhet och utbildning kommer från hennes pappa, Bengt Warbons företag och varumärken, Albrekts guld, Hallbergs Guld, Guldfynd, Lyxxa Kultajousi och Westerback. Redan som 8-åring började hennes resa i smyckesbranschen. Hennes första jobb på Albrekts guld var att vika kartonger och dela ut flygblad, i tonåren fick hon möjlighet att arbeta i butikerna på helgerna där hon tidigt fick lära sig kundservice och kontakt med kunder. Denna tidiga erfarenhet väckte en djupgående förståelse för smyckesindustrin. Senare började Susanna på Idunas huvudkontor, där hon bidrog på både e-handelsavdelningen för både Guldfynd, Hallbergs Guld och Albrekts Guld.  Hon har även arbetat på diamant- och produktsidan som gav henne insikter i de organisatoriska aspekterna av kampanjledning och inköp.

  Inspirationenen till hennes smyckesdesign kommer från hennes dagliga observationer - färgerna och formerna hon ser i arkitektur, föremål, och naturlig skönhet. Susanna finner de största framgångarna  i de små, personliga segrarna - som att se en kund, som tidigare varit oförmögen att bära örhängen på grund av allergier, nu kan bära dem fritt och utan bekymmer tack vare hennes råd och smycken.

 • allergivänliga smycken

  En av hennes mest betydelsefulla insikter har varit upptäckten av bristen på klar och lättillgänglig information om metaller och legeringar som används i smyckestillverkning. Hon strävar efter att förbättra konsumentupplysningen och drömmer om en värld där alla smycken tydligt visar vilka metaller de innehåller. Hon jobbar för att etablera en "hypoallergen" standard för smycken, så att konsumenterna lätt kan identifiera smycken som är säkra för huden.

  Med denna bakgrund och en brinnande passion att revolutionera smyckesindustrin, vill hon förändra smyckenbranschen till det bättre.

  Därför har hon skapat Susanna Falken Jewellery’s smyckeskollektion med noggrannhet och omsorg, med primärt fokus på att minimera risken för hudreaktioner och allergier mot metaller. Vår ambition är inte bara att skapa smycken som du ser fantastisk ut i, för oss är det viktigt att du även kan bära dem med en känsla av välbefinnande och självsäkerhet.

 • VAD VI STÅR FÖR

  Vi är stolta över att kunna erbjuda dig eleganta smycken som är framförallt allergivänliga och skonsamma mot huden. Detta uppnår vi genom att arbeta med noggrant utvalda material - medicinskt titan och kirurgiskt stål 316L. 

  Vi har skapat tre distinkta kategorier av smycken vilka alla bär vårt kvalitetslöfte. De tre olika är: 100% kirurgiskt stål, 100% titan, och titanstift kombinerat med kirurgiskt stål 316L på framsidan av örhänge. Dessa material är välkända och betrodda inom sjukvården och används ofta i tillverkningen av medicinska implantat, vilket bland annat vittnar om deras säkerhet och pålitlighet när de kommer i kontakt med huden.

  Inte nog med att vi noggrant väljer våra material, vi garanterar också deras kvalitet och säkerhet genom att genomföra rigorösa tester. Våra smycken är testade och godkända av det oberoende forskningsinstitutet RISE, och testresultaten är tillgängliga för dig att granska. Vi vill att du ska känna fullständig tillit till våra produkter, och detta är ytterligare ett steg vi tar för att säkerställa transparens och integritet i vår verksamhet. För att se dessa testresultat, följ denna länk: Våra metaller

  I varje smycke ser vi en möjlighet att göra en skillnad - för dig och för ditt totala välbefinnande. Med Susanna Falken Jewellery får du mer än bara vackra smycken, du får ett löfte om säkerhet, kvalitet och omtanke.