Är smycken i rostfritt stål bra för känslig hud

Är smycken i rostfritt stål bra för känslig hud?

Är smycken i rostfritt stål bra för känslig hud? Ja, smycken i rostfritt stål är allergisäkra och ett bra val för personer med känslig hud. Det finns olika typer av rostfritt stål. Det mest förekommande rostfria stålet för smyckestillverkning är serierna 304 och 316. Vi använder 316L i våra smycken, L betyder att det är låga halter av kol i stålet.

Skötsel av smycken i rostfritt stål

Smycken som är gjorda av rostfritt stål går att använda dagligen och kräver ingen speciell skötsel. Stålsmycken kan du därför duscha med utan problem. Smycken som är gjorda av stål kan rengöras med ett milt rengöringsmedel som såpa och ljummet vatten för att sedan torkas med en mjuk trasa vid behov.


Kan man duscha med smycken i rostfritt stål?

Stål är en metall och och ett material som är vanligt förekommande i olika smycken. Smycken som är tillverkade av rostfritt stål är väldigt tåliga. Stålsmycken är även hållbara och känns lika lyxiga som äkta guld- eller silversmycken. Det som skiljer ett stålsmycke åt jämfört med ett silversmycke är färgen. Stål har en aning mörkare färg, men det är knappt märkbart. Eftersom smycken av rostfritt stål är väldigt hållbara kan du ha på dig dina stålsmycken när du exempelvis badar eller duschar. Du kan även bada i pool och havet med dina smycken, se bra till att skölja av dem med kranvatten efteråt. Smycken av rostfritt stål tål vardagens slit och släng, vilket gör dem till perfekta vardagssmycken.

Kan man vara allergisk mot rostfritt stål?

För personer med nickelallergi är smycken av rostfritt stål ett bra val. Det är få allergiker som får någon reaktion av stål. Det beror på att rostfritt stål binder nickelmetallen väldigt hårt till stålet. Därför frigörs inget nickel. Det är heller ingen risk att få nickelallergi av diskbänkar, kranar eller bestick som är gjorda av rostfritt stål. Rostfritt stål är snällt mot huden och stålsmycken är därför bra för personer som vill ha snygga smycken, men som har en känslig hud.
Tillbaka till blogg