allergivänliga smycken smycken för känslig hud

Bästa allergivänliga smycken för känslig hud:

Vår vision är att alla oavsett allergi ska kunna uttrycka och utsmycka sig med smycken. Därför är det viktigt för oss att alla våra smycken är snälla mot känslig hud eller allergier. 

För en person med känslig hud är det viktigt att välja smycken med rätt material för att slippa irritation och obehag. Men det är inte alltid lätt att veta vilka material som finns och passar.

Därför har vi gjort en lista på material som finns som är skonsamma mot huden:

  • Titanium: Titan är ett icke-allergiframkallande material som är mycket hållbart och lätt. Smycken tillverkade av ren titan är vanligtvis väl tolererade av personer med känslig hud.
    https://susannafalken.com/collections/titan
  • Kirurgiskt rostfritt stål: Detta är en annan populär metall som används i smycken, speciellt i örhängen och kropps mycket. Kirurgiskt rostfritt stål är hypoallergent och vanligtvis säkert för de flesta människor med känslig hud. https://susannafalken.com/collections/kirurgiskt-stal-316l 

  • Ren silver: Äkta silver är vanligtvis inte allergiframkallande, men vissa människor kan vara känsliga för vissa legeringar som används för att göra sterling silver. Se till att välja smycken märkta som "925 Sterling Silver" för att vara säker på att de är tillverkade av ren silver.

  • Ren guld: Äkta guld i 14k eller högre karat är vanligtvis säkert för personer med känslig hud. Se till att undvika smycken som innehåller nickel, som kan orsaka allergiska reaktioner hos vissa människor.

  • Platina:  är ett ädelmetall som är mycket ren och sällan orsakar allergiska reaktioner. Det är ett utmärkt val för personer med mycket känslig hud.

  • Teflon- eller plastbelagda smycken: För örhängen och kroppssmycken kan smycken med teflon- eller plastbeläggning vara ett bra alternativ för att undvika direkt kontakt med metaller som kan orsaka irritation.

  • Naturliga material: Naturliga material som trä, glas, keramik och stenar kan också vara bra alternativ för personer med känslig hud, särskilt om de är slipade tillräckligt mjukt och inte behandlas med kemikalier eller lacker.

  • Det är viktigt att komma ihåg att även om vissa material är mindre benägna att orsaka allergiska reaktioner, kan människors allergier variera. Det är alltid bäst att prova smycken under en kort period för att se om det orsakar några reaktioner innan du bär dem regelbundet. Om du är osäker på vilka material som är bäst för din hud, är det bäst att rådfråga en allergi läkare eller hudläkare för rekommendationer.

Tillbaka till blogg