Hur långt halsband ska man ha

Hur långt halsband ska man ha?

Hur långt halsband ska man ha? Är du på jakt efter ett nytt halsband till dig själv eller planerar du kanske att köpa ett halsband i present? Då vill du säkerligen veta hur långt ett halsband ska vara. Idag finns det halsband i alla möjliga längder, så att du kan välja ett som passar dig och din personliga stil.

Med det sagt finns det alltså inget exakt svar på hur långt ett halsband ska vara, utan den personliga smaken är det som styr. Det har också betydelse om halsbandet ska bäras av en vuxen eller ett barn. Här reder vi ut vad som gäller.

Hur ska ett halsband sitta?

Som tidigare nämnt kan ett halsband vara både långt och lite kortare. Den normala längden på ett halsband för en kvinna ligger på cirka 42 cm. En kedja på 42 cm gör att halsbandet hamnar vid halsgropen, vilket är en bra längd för de allra flesta.


Hur mäter man längden på ett halsband?

Det finns flera sätt att gå tillväga för att mäta ett halsband och se hur långt det kommer att vara runt din hals. Det enklaste är att mäta upp ett snöre med samma mått som halsbandet och därefter hålla snöret runt din egen hals. På så sätt vet du direkt om det är den längd du vill ha.

Hur lång halskedja till barn?

Barn har mycket mindre hals än vuxna och därför är det lämpligt att välja en kortare kedja, gärna en specifikt framtagen för barn. När man talar om halsband och barn brukar man säga att det är upp till 10 års ålder som gäller. Därefter kan barnet använda halsband i samma längd som vuxna. Här är det naturligtvis också den personliga smaken som gäller, men de allra flesta halskedjor för barn har en längd på 36 cm.
Tillbaka till blogg