Hur mäter man armband

Hur mäter man armband?

Hur mäter man armband? Ett snyggt armband är alltid på modet. Eftersom utbudet är så stort och du kan välja mellan så många stilar kan du hitta snygga armband till vilken outfit som helst. Samtidigt kan det vara svårt att veta vilken storlek man egentligen har. Hur löst ska armbandet sitta och hur mäter man armband för att hitta rätt storlek?

Hitta rätt storlek

För att få veta vilken storlek du ska välja bör du först mäta din handled. Sedan lägger du till 2-3 centimeter om du ska ha ett vanligt armband. Vill du ha ett tjockare smycke kan du lägga till ytterligare en centimeter eller två. Det gäller främst om du vill ha ett trendigt smycke av plast eller textil. Armband av
guld eller silver är sällan så pass tjocka att 2-3 centimeter extra inte räcker.

Fundera också på hur tight du vill att det ska sitta. Armbandet brukar kännas bekvämt när det inte sitter för hårt, utan har lite rum att röra sig. Samtidigt är det viktigt att det inte riskerar att trilla av. Det får alltså inte glida ner för långt på handen.


Prova flera storlekar

Om du ska köpa armband i en fysisk butik är det givetvis bäst att prova flera storlekar. Att mäta handleden hemma och uppskatta hur många centimeter extra som vore perfekt är en bra start. Samtidigt är det något helt annat att faktiskt prova armband i butik och känna efter hur de olika storlekarna sitter på.

Hur kan man mäta sin handled?

Att mäta din handled tar bara någon minut. Använd ett måttband och mät omkretsen precis vid handledsbenet. Där brukar handleden var bredast. Det är viktigt att måttbandet sitter ordentligt på handleden, men utan att det trycker på huden. Då får du rätt mått. Armband finns i storlekar från XXS till XXL. Du kan därför garanterat hitta ett läckert armband oavsett vilken storlek du har.
Tillbaka till blogg