Hur putsar man mässing

Hur putsar man mässing?

Hur putsar man mässing? Har du vackra smycken som är tillverkade i mässing eller är det kanske andra mässingsföremål i ditt hem som du vill få blanka och fina igen? Mässing är otroligt tåligt och har en lång livslängd. Eftersom mässing är en metall kan den dock reagera på allt som finns omkring och ditt mässingssmycke eller föremål kan bli fläckigt, matt eller till och med missfärgat.

Det finns dock sätt som du enkelt kan putsa dina mässingsföremål och få dem skinande rena och glänsande igen. Här ska du undvika alla starka kemikalier och istället satsa på de traditionella husmorsknepen med ingredienser som redan finns i ditt hem.

Putsa mässing med ättika

Ett mycket snabbt och enkelt sätt för dig att putsa mässing är genom att blanda ättika med salt tills det blir en massa. Här är det rekommenderat att du väljer en ättika med minst 24 %, för att du ska få ett bra resultat direkt. Blanda ättikan med saltet i en skål och applicera sedan smeten på ditt smycke eller mässingsföremål med en mjuk trasa. Gnid försiktigt för att undvika repor och skölj sedan med ljummet vatten.

Kan man putsa mässing med tandkräm?

Har du ingen ättika hemma kan du med fördel använda dig av din vanliga tandkräm. Tandkräm har sedan länge varit en utmärkt produkt att använda för att bli av med missfärgningar på mässing och göra den blank igen. Det enda du behöver göra är att applicera tandkrämen på mässingsytan som du vill rengöra.

Använd dig av en ren och mjuk trasa och gnugga sedan försiktigt. För den här metoden är det viktigt att du har lite tålamod och låter tandkrämen verka under loppet av några minuter. Därefter sköljer du av tandkrämen med kallt vatten. Viktigt är att undvika varmt vatten, eftersom värmen kan få mässingen att bli matt.
Tillbaka till blogg