Hur rengör man örhängen

Hur rengör man örhängen?

Hur rengör man örhängen? Det finns flera orsaker till varför du kan vilja rengöra dina örhängen med jämna mellanrum. Om du använder örhängena väldigt ofta är det lätt att smuts får fäste och gör att de ser tråkiga och matta ut. Det kan också vara så att dina örhängen har legat länge i ditt smyckeskrin och samlat på sig damm som du vill bli av med.

Att rengöra örhängen är inte svårt, men det gäller att vara försiktig och veta vilka knep du bör använda dig av. Här nedan berättar vi mer om hur du rengör dina örhängen på bästa sätt och vilka redskap du bör använda dig av.

Vad kan man rengöra sina örhängen med?

Det enklaste sättet att rengöra örhängen är med hjälp av ljummet vatten, lite diskmedel och en ren tandborste. Börja med att lägga smyckena i blöt i det ljumna vattnet och droppa därefter ner lite diskmedel. Efter några minuter kan du borsta örhängena med tandborsten och därefter torka torrt - gärna med en putsduk.


Hur ofta ska man göra rent örhängen?

Hur ofta du ska rengöra dina örhängen beror främst på hur ofta du använder dig av dem. Är det örhängen som du bär varje dag gör du bäst i att rengöra dem varje eller varannan vecka, beroende på behov. Om örhängena inte tål vatten kan du enbart använda dig av putsduken, alternativt en våtservett och sedan torka torrt direkt.

Kan man rengöra örhängen med handsprit?

Om dina örhängen är tillverkade i ädelmetaller som silver eller guld går det bra att rengöra dem med handsprit. Däremot bör du undvika alcogel, eftersom produkten kan lämna en tråkig och ful hinna på dina örhängen. Hinnan går bort om du putsar på smycket, men det är enklare att rengöra med diskmedel och få de skinande rena och blanka direkt.
Tillbaka till blogg