Hur ska ett armband sitta

Hur ska ett armband sitta?

Hur ska ett armband sitta? Oavsett om du ska köpa ett armband till dig själv, en vän eller en partner, vill du säkerligen att det ska sitta så bra som möjligt. Precis som när det kommer till halsband kan armband komma i alla möjliga storlekar, men här är det viktigt att välja ett som inte kan glida över handen och tappas bort.

Hur stort armband du ska välja beror bland annat på vad det är för stil du har, men också vad det är för typ av armband. Är det ett armband med en mjuk kedja bör det inte sitta för löst, eftersom det då finns en risk att det glider av handen. Är det däremot ett stelt armband är det trots allt viktigt att du faktiskt kan få igenom din hand, samtidigt som den inte ska kunna falla av.


Hur ska ett stelt armband sitta?

Ett stelt armband bör aldrig sitta för tajt mot din handled, utan ska vara luftigt nog för dig att få igenom handen. Många stela armband är utrustade med en öppning eller en cuff som gör att du kan få på den lättare, men det gäller inte alla. Kan du testa armbandet innan du gör ditt köp är det att rekommendera. I annat fall bör du mäta omkretsen och därefter lägga till 2 cm.
stelt armband

Hur stora ska armband vara?

Ett bra sätt att mäta hur stort just ditt armband bör vara är genom att mäta din handled och därefter lägga till 1.5-2 cm. Vill du däremot att armbandet ska sitta ganska löst kan du med fördel addera 3 cm till dina egna mått. Detta gäller dock endast för lösa armband, t.ex. kedjor och remmar. Dessa kan du knyta eller spänna rund handleden, utan att du behöver dra kedjan över handen för att kunna få på dig armbandet.
Tillbaka till blogg