Hur ska man förvara halsband

Hur ska man förvara halsband?

Hur ska man förvara halsband? När du ska förvara ett halsband medan du inte använder det behöver du förvara det på ett sådant sätt att kedjan inte trasslar ihop sig. Den ska inte trassla sig in i sig själv eller i en annan kedja. Det finns några olika sätt du kan förvara halsbanden på så att kedjorna inte blir "trassliga".

Häng dina halsband

En bra metod är att hänga dina halsband. Det du bör tänka på är att hänga kedjorna med så pass mycket mellanrum att de inte trasslar in sig i varandra. Se också till att du inte hänger dem i direkt solljus utan gärna på en mörk plats.

Använd originalkartongen

Om ditt halsband kom i en kartong kan du med fördel använda den för att förvara ditt halsband. Kartongen har oftast en skumgummibit med skåror i. Kedjan trär du i skårorna för att undvika att den trasslar dig. Både hänget och kedjan är sedan skyddade från stötar och liknande.

Om du inte har kvar originalkartongen eller om skumgummibiten saknas kan du ta ett styvare papper som du gör skåror i på samma sätt.


Skydda mot solljus och fukt

Du bör försöka att skydda dina halsband både mot direkt solljus och mot fukt. Solljus kan nämligen göra så att smyckena mörknar, beroende på material. De flesta material mår också bra av att inte utsättas för fukt. Du kan därför lägga halsbandet exempelvis in i en zip lock-påse.
Med våra halsband behöver du inte oroa dig för solljuset men det skadar inte att vara försiktig med dem.

Hur packar man halsband?

Om du ska packa ner halsband för en resa är det bäst att göra det i en lite ask eller kartong där kedjan går igenom ett papper med en skåra. Packa helst inte flera halsband i samma ask utan packa dem var för dig.

Kan man duscha med halsband?

Om du kan duscha eller inte med ditt halsband beror på vad det är gjort av. Smycken av exempelvis guld, silver, kirurgiskt stål eller titan går bra att duscha med. Främst är det billigare halsband av okänd metallegering som du inte bör duscha med.
Tillbaka till blogg