Kirurgiskt stål eller titan

Kirurgiskt stål eller titan?

Kirurgiskt stål eller titan? Om smycken i kirurgiskt stål eller titan ska väljas beror på vad det är för smycke och vad ändamålet är. Kirurgiskt stål är en typ av stål som kan innehålla nickel. För personer som är känsliga mot nickel och väldigt lätt får utslag är smycken i titan ett bättre val. Kirurgiskt stål är bra för att det är en form av rostfritt stål som är väldigt robust och slitstarkt.

Vilket material är bäst?

Både titan och kirurgiskt stål är bra material för piercingsmycken och andra smycken. Vilket material som är bäst för piercingar beror på personen som ska bära dem. För en känslig person är titan bättre än kirurgiskt stål. Alla är olika känsliga för diverse material. Titan är dyrare än kirurgiskt stål men innehåller inget nickel. Smycken i titan är därför bättre lämpade som första läkningssmycke efter piercing eller håltagning i öronen eftersom titan är snällare mot huden. Till olika piercingar är dock kirurgiskt stål vanligast att använda. Piercingsmycken i kirurgiskt stål passar perfekt för läkta piercingar. Kirurgiskt stål är tyngre än titan men billigare vilket gör att det finns ett större urval av piercingsmycken i kirurgiskt stål.


Är kirurgiskt stål bra?

Ja, kirurgiskt stål är en bra och användbar metall. Kirurgiskt stål är ett väldigt hållbart material som varken nöts lätt eller lätt får repor. Kirurgiskt stål blir heller inte mörkare. Det finns förutom piercingsmycken även andra smycken i kirurgiskt stål, som örhängen, halsband och armband för att nämna några.

Kan man duscha med kirurgiskt stål?

Det går bra att duscha och bada med smycken gjorda av kirurgiskt stål. Det beror på att kirurgiskt stål är en väldigt slitstark och robust metall. Det fungerar även bra att bada i pool, diska och träna med smycken gjorda av kirurgiskt stål.

Kan jag duscha med titansmycke?

Titansmycken går bra att duscha och bada med. Det beror på att titan är ett väldigt motståndskraftigt material. Vill du bada med ditt titan smycke går det utmärkt, se bara till att skölj det med kranvatten när du har badat i kolor eller saltvatten.
Tillbaka till blogg