Örhängen för känsliga öron

Örhängen för känsliga öron?

Örhängen för känsliga öron? Om du är känslig för olika metaller och lätt får eksem eller utslag bör du välja örhängen av material som är vänligare mot huden. De allra flesta kan fortfarande använda örhängen, så länge de väljer rätt sorter.

De örhängen du framför allt bör undvika är metaller som innehåller nickel. Nickel finns i många olika legeringar, alltså blandningar av metaller. Framför allt är det vanligt i billigare metallörhängen som inte är tillverkade av det som brukar kallas för äkta metaller.
Läs mer om vår guide för allergivänliga örhängen

Örhängen av kirurgisk stål

Du som har känsliga öron kan med fördel använda örhängen tillverkade av kirurgiskt stål. Det är mycket ovanligt att kirurgiskt stål framkallar irritation då det är ett av de mest allergivänliga materialen. Även om det kan innehålla en del nickel är det fast bundet, vilket gör att inget nickel frisläpps från materialet.


Örhängen av titan

Även titan är ett material som sällan framkallar allergi och irritation och kan för det mesta användas även av dig som har känsliga öron. Många tycker att titan är ett mycket fint material som kan putsas upp för att behålla sin glansighet.

Medicinsk plast

Du kan också använda örhängen tillverkade av medicinsk plast om du har känsliga öron. Det här är en plast som inte innehåller gifter och som inte är skadlig för huden. Dessutom är örhängen av medicinsk plast oftast väldigt prisvärda för att vara allergivänliga örhängen.

Kan man vara allergisk mot guldörhängen?

Äkta guld ska inte innehålla nickel och bör därför inte orsaka nickelallergi. Använder du guldörhängen som inte är 24 karat kan det dock finnas nickel i legeringen. Det finns emellertid också något som heter guldallergi, vilket innebär att du har en kontaktallergi mot äkta guld. Därför finns det en risk att du kan vara allergisk även mot guldörhängen. Guldallergi är den nästa vanligaste kontaktallergin.
Tillbaka till blogg