Örhängen i titan

Örhängen i titan?

Örhängen i titan? Titanörhängen är örhängen som är tillverkade av titan. Titan är ett perfekt material för örhängen och andra smycken överlag. Titan är hårt, lätt, ädelt och framför allt allergivänligt smycke. Det är en blänkande vit metall i ren form och är lika starkt som stål, men mycket lättare. Eftersom titan snabbt bildar en osynlig yta av titanoxid som är allergivänlig är örhängen i titan ett perfekt alternativt för allergiker eller personer som är känsliga. Örhängen av titan kan dock användas av alla människor.

Vad är titan örhängen?

Örhängen av titan är bra framför allt för att de är allergivänliga, men också för att de behåller en gnistrande skönhet väldigt länge. Titanörhängen är kända för att vara lika vackra efter flera års användning som när de var nya. Titan är heller inte lika ömtålig som många andra metaller är och är därför perfekt för örhängen och andra smycken.

 

 

Olika varianter av titanörhängen

Det finns flera varianter av titanörhängen, allt från örhängen med extra glitter till mer diskreta och stilrena varianter. En fantastisk egenskap som titan har är att det går att färga metallen. Det är många smyckestillverkare som utnyttjar detta för att kunna skapa fantastiska örhängen och andra smycken av titan. Titanets egenskaper gör också att örhängen av titan är väldigt motståndskraftiga mot vatten, både söt- och saltvatten. Det går även bra att sporta med titanörhängen. Titanörhängen lämpar sig väldigt bra som vardagssmycken på grund av tåligheten.

Titanörhängen är snygga och tåliga

En fördel med titanörhängen är att det sällan blir repor i titan som det kan bli i silver- och guldsmycken. Dock kan titan repas av daglig användning, men titanet får inte alls samma djupa repor som silver eller guld kan få. Det är perfekt att använda titanörhängen vid nytagna hål eftersom titan är mer hudvänligt. Risken för allergier minskar avsevärt.
Tillbaka till blogg