Rengöra pläterade smycken

Rengöra pläterade smycken?

Rengöra pläterade smycken? Det bästa sättet att rengöra pläterade smycken på är att låta dem ligga i ett varmt vattenbad. Det är dock viktigt att vattnet inte är för varmt. I vattnet är det bra att tillsätta diskmedel, tvål eller såpa. Det är bra att använda en skål för ändamålet. När vattnet är färdigt ska de pläterade smyckena ligga i vattenbadet ungefär 10-15 minuter. Nästa steg är att ta upp smyckena ur skålen och skölja dem under ljummet rinnande vatten tills allt diskmedel eller tvål är borta. Torka sedan av smyckena med en mjuk trasa eller en putsduk. Lägg sedan smyckena på ett lämpligt ställe för att lufttorka.


Hantera pläterade smycken varsamt

Det är viktigt att rengöra pläterade smycken. Det är bra att tänka på att inte gnugga för mycket utan att vara varsam. För hårt gnuggande kan slita på den pläterande ytan och korta ner livslängden för smycket. Hur ofta pläterade smycken behöver rengöras beror på hur ofta de används. Används smyckena varje dag är det lämpligt att rengöra dem en gång i veckan alternativt varannan vecka. När pläterade smycken inte bärs är det bra att förvara dem på ett torrt ställe.
Skillnaden mellan våra smycken i kirurgiskt stål och titan är att vår pläterring är mycket hållbar och slitstark. Den är ca 10ggr så stakare än ett silver pläterat smycken. Även fast du kan leva ett vardagligt liv med våra smycken och minimal underhållning krävs, så rekommenderar vi att du är varsam med dem. 

Rengöring av silver- och guldpläterade smycken

Både silver- och guldpläterade smycken är känsliga. För att rengöra guldpläterade smycken är ett vattenbad följt av torkning med en mjuk trasa lämpligt. Samma metod gäller för silverpläterade smycken. För att göra en djuprengöring av guldpläterade smycken är det bra att använda en tandborste. Då är det lätt att skrubba på mer svåråtkomliga ställen. Det är även bra att använda en tandborste om det har uppstått någon fläck eller liknande som inte går bort av sig själv. Det är viktigt att ha vetskap om att alla pläterade smycken med guld eller silver kommer att oxidera och ändra utseende nån gång trots rengöring.
Tillbaka till blogg