Vad är en pärla?

Vad är en pärla?

Som en av de äldsta kända ädelstenarna har pärlor en ständig lockelse som förtrollat människor genom alla tider. På ett sätt återspeglar den havets djup, på ett annat har den en naturlig skönhet i olika nyanser – allt från klassiskt krämvit till glänsande silver.

 

Hur mycket är en pärla värt?

Ja, det är ungefär som att fråga vad en bil är värd. Värdet på en pärla avgörs av en kombination av storlek, form, färg, lyster och ursprung. Naturpärlor är vanligtvis mer värdefulla tack vare deras sällsynthet, och generellt kan priset variera kraftigt.

 

Var kommer pärlan ifrån?

Pärlor kommer från olika regioner över hela världen, däribland Japan, Kina, Australien och Persiska viken.

 

Var och en av dessa platser bidrar med sin unika touch på pärlornas förtrollade värld då de tar fram pärlor i olika storlekar, färger och former.

 

Hur man att det är en äkta pärla?

En riktig pärla kommer i regel kännas lite grynig när den gnuggas mot kanten på dina tänder, vilket beror på dess kristallina struktur.

 

Det är dock alltid en god idé att ta pärlan till en juvelerare, som då genomför olika tester såsom röntgenstrålar och ytförstorning, för att säkerställa dess äkthet och kvalitet.

 

Varför ska jag ha en pärla?

Varje pärla har sin charm. Det är en perfekt pusselbit i din smyckeskollektion. Från de klassiska, perfekt runda pärlorna till de trendiga barlockpärlorna med oregelbundna pärlorna har varje pärla sin distinkta personlighet, främst formad av sin miljö.

 

Visste du att…

Den största pärlan som någonsin upptäckts är känd som Lao Tzus pärla och väger häpnadsväckande 14 pund.

 

Kokichi Mikimoto, en japansk entreprenör, är känd för att ha revolutionerat pärlindustrin och ha gjort pärlor mer tillgängliga över hela världen.

Tillbaka till blogg