Vad är kvarts?

Vad är kvarts?

Känd för sin klarhet och hållbarhet har kvarts genom åren hyllats för att den kan användas på så många olika fronter - men också för sin estetiska skönhet. Detta underverk tillhör familjen av mineraler och har ett fascinerande spektrum av nyanser. Nyckelord? Elegans.

 

Hur mycket är kvarts värt?

Beroende på färgen, klarheten, skärning och karatvikten varierar värdet på kvarts. Det finns ett brett utbud av prisalternativ som passar olika budgetar och preferenser.

 

Du kan exempelvis få tag på kvarts med vackra nyanser av rosenröd. Vissa har en genomskinlig skönhet av mjölkvit eller isblå, medan andra har en livfull värme från citrin. Färg och form varierar – men den där elegansen finns alltid där.

 

Var kommer kvarts ifrån?

Kvarts kommer från olika delar av världen, såsom Brasilien, Madagaskar och USA. Var och en bidrar med sin unika ingrediens till en bedårande soppa av kvarts – med en touch av både äkthet och kulturell mångfald på ett sätt som gör stenen tidlös.

 

Hur man att det är äkta kvarts?

Vem som helst kan inte alltid se om kvarts är äkta eller inte. En äkta sådan uppvisar en konsekvent klarhet, naturliga inneslutningar och en viss hårdhet.

 

Det kan dock vara smart att anlita en expert som är certifierad inom detta område för att vara på den säkra sidan vad gäller äktheten i kvarts.

 

Vad är typiskt för kvarts?

De olika formerna av kvarts har alla sin unika charm och lockelse. Oavsett om det gäller industriella tillämpningar, vetenskapliga vägar eller andliga metoder är detta en oumbärlig sten som fyller flera funktioner.

 

Klar kvarts utstrålar en viss genomskinlighet och är både klar och ren. Den rökiga utstrålar en lockade mystik innanför en mörk slöja. Rosenkvarts med sina vackra nyanser av ljusrosa sägs symbolisera både villkorslös kärlek och känslomässigt helande.

 

Visste du att…

Kvarts betraktas som en slags ”helande mästare” i metafysiska kretsar och tros förstärka positiv energi och sudda bort negativitet.

 

Forntida civilisationer betraktade kvarts som en källa till just energi och helande och tillskrev mystiska egenskaper till dess skönhet.

Tillbaka till blogg