Vad är sterling silver

Vad är sterling silver?

Vad är sterling silver? Sterling silver anses av många vara det finaste silvret. Det har använts länge för att skapa vackra smycken, silverbestick och ljusstakar med mera. Sterling silver är känt för sin karakteristiska ljusa glans och hållbara egenskaper.

Så är sterling silver uppbyggt

Sterling silver är en legering bestående av 92,5% silver och 7,5% av en annan metall, oftast koppar. Rent silver är mycket mjukt och kan vara för mjukt för att användas i smycken eller andra föremål. Genom att man mixar upp silvret med en annan metall så blir det starkare utan att förlora sin naturliga glans.

En allergivänlig metall

Utöver sin fina yta är sterling silver också känt för att vara snäll mot huden och inte ge allergiska reaktioner på känsliga personer. Det är således ett säkert och hypoallergent smycke alternativ för dem som är överkänsliga mot smycken i allmänhet.


Sterling silvret garanterar en viss värdeökning

En annan fördel med att ha sterling silver i sina smycken är att det faktiskt ökar i värde med tiden. Men för att vara säker kan det vara smart att kolla om det verkligen är sterling silver du har framför dig.

  • Titta efter stämpeln 925 vilket ska stå på saker i äkta silver.
  • Är föremålet magnetiskt? Då är det inte sterling silver.
  • Gnugga föremålet lite försiktigt mot en vit duk eller liknande. Äkta sterling silver kan färga av sig lite på grund av luften som får det att oxidera.

Vanliga frågor och svar


Är Sterling silver bra?
Ja, sterling silver är en vacker metallegering för smycken och annat som dessutom är skonsam mot din hud. Det anses klassiskt och tidlöst och kommer att stiga i värde över tid om du tar väl hand om det.

Hur länge håller Sterling silver?
Hållbarheten för sterling silver beror på hur väl du underhåller det. Med rätt vård kan dessa silversmycken vara vackra och användbara i årtionden och till och med generationer. Förvara dem på en säker plats utom solljus, friktion och annat och underhåll dem då och då med diskmedel eller silverputs.
Tillbaka till blogg