Vad är tigeröga?

Vad är tigeröga?

Tänk dig ett optiskt fenomen som ger en viss ädelsten silkeslen lyster, en effekt som liknar ljusspelet på ett kattöga. Där har du tigerögat – gyllene och ibland rödbrunt och snarlikt tigerns graciösa rörelse. Blandningen av jordnära toner och strålande höjdpunkter gör den till ett elegant och naturligt tillskott bland dina smycken.

 

Hur mycket är tigeröga värt?

Tigeröga är uppskattat för sina rika nyanser, för sina optiska egenskaper, och det är både en prisvärd och värdefull ädelsten.

 

Priset varierar naturligtvis beroende på storlek och kvalitet. Det kan vara allt från blygsamma 200 kr per karat till 5 000 kr per karat.

 

Var kommer tigeröga från?

Tigeröga upptäcktes till en början i Sydafrika, men kommer i dag från olika delar av världen, såsom Australien, Brasilien, Indien och vissa platser i USA.

 

Dess geografiska mångfald bidrar till mångfald av mönster och färger, vilket gör att ädelstensentusiaster får ett brett urval i sin jakt.

 

Vad kännetecknar tigeröga?

Utöver att ha ett fascinerande utseende sägs tigeröga också ha egenskaper som främjar balans och harmoni hos bäraren.

 

Tigeröga sägs ingjuta förtroende, klarhet och motståndarkraft och är därmed en symbol för mod, skydd och en form av stabilitet.

 

Hur vet man att det är äkta tigeröga?

Äkta tigeröga uppvisar ett lent, glänsande utseende, markerad av parallella och böljande band. Det har en distinkt gyllene eller rödbrun färg i olika nyanser.

 

Är du osäker kan du alltid be en expert ta en titt.

 

Visste du att…

Forntidens egyptier betraktade tigeröga som ett allseende öga och associerade det med det gudomligas allvetande kraft.

 

I kinesisk kultur betraktas tigeröga som en kraftfull sten som stärker viljan, självförtroendet och modet.

Tillbaka till blogg