Vad kostar silver per gram

Vad kostar silver per gram?

Vad kostar silver per gram? Silver är en ädelmetall som länge använts för att tillverka smycken. Metallen används även inom andra industrier och en del köper silvermynt, silvertackor eller andra silverföremål som en investering. Men vad är priset på silver? Hur mycket kostar ett gram?

Priset per gram

Precis som priset på andra värdemetaller varierar priset på silver. Det kan gå upp och ner, varför man alltid bör titta på dagens pris för att få en korrekt prisbild. Om man tittar på statistik från och med 1970 till dagens datum kan man dock se en tydlig trend. Priset för silver har stadigt ökat med åren, även om det tillfälligt gått ner. Silver är därför inte bara ett bra alternativ när det är dags att köpa smycken, utan fungerar även som en investering.

För närvarande kostar ett gram silver cirka 8 kronor. Priset kan variera något mellan olika länder eftersom även de nationella valutorna skiljer sig från varandra.


Priset på silversmycken eller silverföremål

Att handla ett smycke är inte detsamma som att köpa ett gram silver. När vi köper smycket tillkommer en kostnad eftersom smycket ska designas och tillverkas. Dessutom brukar smycken tillverkade av ett visst märke kosta mer än andra. Priset på silver blir därför oftast högre när man handlar ett örhänge eller halsband som tillverkats i silver. 

Är det en bra ide att investera i silver?

Idag är många intresserade av att investera i aktier, fonder eller fastigheter. Något som man investerat i betydligt längre är ädelmetaller som silver och guld. Att investera i silver är på många sätt ett tryggare alternativ än att välja värdepapper. Priset fluktuerar inte lika mycket och dessutom påverkas värdet inte på samma sätt av inflationen. Därför kan det vara en lite annorlunda men ändå bra ide att köpa hem en silvertacka, smycken eller ett vackert prydnadsföremål i silver!
Tillbaka till blogg