Vilka är de bästa hypoallergena smyckena

Vilka är de bästa hypoallergena smyckena?

Vilka är de bästa hypoallergena smyckena? Det är en vanlig åkomma att drabbas av allergiska reaktioner när du använder smycken. Men för att undvika det här behöver du välja hypoallergiska smycken som är skonsamma mot din hud. Den här sortens smycken tillverkas av hudvänliga material och passar alla hudtyper.

Här får du en närmare beskrivning av vad du ska tänka på som smyckesallergiker och vilka som är de bästa hypoallergiska smyckena.


Vilka smycken är allergivänliga?

Smycken som är tillverkade av hudvänliga material är de absolut bästa alternativen för dig som lider av allergi. Men även dig som är mån om att skydda din hud från skadliga metaller. Ett skonsamt material innebär att du slipper irritation när du bär dina smycken, men även efteråt. Allergiska reaktioner på huden kan nämligen sitta kvar en längre tid även efter att du tagit av smycket.

Det finns tämligen gott om hypoallergiska smycken både på nätet och i fysiska butiker, men det är viktigt att du känner till vilka metaller som är hudvänliga. Det finns nämligen varumärken som utger sig för att tillverka hypoallergiska smycken, men i själva verket består produkterna av allergitriggande material.
Fördjupad artikel:
Läs mer om allergivänliga smycken här.

Hypoallergiska smycken innebär att tillverkningen sker med hudvänliga material istället för metaller som lätt ger klåda, utslag eller svullen hud. Kirurgiskt stål och medicinsk titan är två exempel på skonsamma material som hypoallergiska smycken tillverkas av.

Tips för dig som är allergisk

Utöver att välja hypoallergiska smycken med skonsamma material finns det även andra saker du kan göra för att undvika allergiska reaktioner. Du bör alltid vara noga med att dina smycken är rena. Örhängen eller halsband som är smutsiga kan leda till reaktioner eftersom att bakterier lättare fastnar och irriterar huden.

Tänk även på att välja kvalitet eftersom de billigaste smyckena ofta är tillverkade av metaller som triggar känsliga hudtyper. Billiga örhängen, halsband, ringar och armband brukar tillverkas av basmetaller som är pläterade. Även nickel är en metall som lätt genererar allergiska utslag och därför är hypoallergiska smycken nickelfria.
Tillbaka till blogg