Vilka örhängen är bäst för barn

Vilka örhängen är bäst för barn?

Vilka örhängen är bäst för barn? Örhängen som är allergivänliga och skonsamma mot huden i en bra modell är de bästa örhängena för barn. För barn är det bäst att bära ett par örhängen som är gjorda av exempelvis titan, kirurgiskt stål eller plast som alla är allergivänliga och skonsamma material. Vikten på örhänget och storleken spelar också en avgörande roll huruvida det är ett bra örhänge för barn eller inte.

Bästa barnörhängena är allergivänliga och hållbara

När det gäller barnörhängen är modellen och materialet det viktigaste för att det ska vara ett bra örhänge för barn. Ett barnörhänge ska vara tillverkat av välkända, säkra och hållbara material. Dessutom ska örhänget passa barnet ifråga. Barns hud är känsligare än vuxnas och därför ska materialet vara snällt mot huden.

Välj örhängen som är anpassade för barn

Det finns speciella örhängen som är framtagna och tillverkade speciellt för barn. Då är storleken och materialet anpassat efter barn. Generellt är barnörhängen mindre i storleken just för att de ska passa ett mindre öra. Barnörhängen ska inte vara för stora, proportionerna är viktiga. Barnörhängen av plast är väldigt lätta och tynger inte ner örat. Örhängen av titan, kirurgiskt stål eller silver är generellt lite tyngre än plast. Det bästa är att utgå ifrån barnet och hur det känns när örhänget sitter på.

Kan barn ha silverörhängen?

Barn kan använda silverörhängen. Det är dock viktigt att välja ett örhänge av äkta silver. I äkta silver ska inget nickel förekomma. Det är också viktigt att hålet i örat har läkt ihop ordentligt. Vid ett nytaget hål är det alltid viktigt att barn har ett speciellt framtaget läkningsörhänge. Efter sex veckor är det lämpligt att byta örhänge. Då kan ett annat örhänge väljas. Det viktiga är alltid att hålla uppsikt över barns örhängen och öron för att upptäcka infektioner.
Tillbaka till blogg