Vilket halsband till klänning

Vilket halsband till klänning?

Vilket halsband till klänning? Det är inte alltid lätt att veta vilken klänning som passar ihop med vilket halsband, speciellt när många klänningar har olika typer av urringningar. Det är nämligen sällan klänningen i sig som är avgörande för vilket halsband du ska välja, utan den urringning som klänningen har.

Det är viktigt att komma ihåg att din personliga stil och det du trivs med alltid bör vara det du väljer. Däremot är det aldrig fel med lite bra tips på vägen när du ska välja halsband till din nästa sommarklänning, till bröllopsklänningen eller till den snygga dejt-klänningen du har valt ut.


Vilket halsband till vilken urringning?

Har din klänning en V-ringad urringning är det rekommenderat att välja ett halsband med en V-kedja. På så sätt kommer din byst och dekolletage att framhävas på absolut bästa sätt. Har du en axelbandslös klänning kan du med fördel välja en choker eller ett halsband med en kortare kedja, medan operakedjor gör sig bäst för klänningar med hög hals.


Finns det ett halsband som passar alla?

Både ja och nej. Återigen är det den personliga stilen som kommer avgöra vilket halsband just du tycker är snyggt. Däremot finns det justerbara halsband som gör det möjligt för dig att själv bestämma hur lång kedjan ska vara. På så sätt kan du få ett mycket kort halsband som sitter som en choker, men du kan också förlänga kedjan och få ett rundare halsband, eller göra den riktigt lång och få till den snygga V-formen.

Precis som rätt längd på halsbandet kan framhäva kan fel längd också skapa obalans i din outfit. Detta gäller inte minst när det kommer till fyrkantiga urringningar på klänningar. Här gäller det att vara försiktigt och satsa på kortar V-formade halsband, istället för att försöka matcha urringningen med fyrkantiga alternativ i ett försök att skapa symmetri.
Tillbaka till blogg