Refund policy

RETUR OCH REKLAMATIONER

 

Att göra en retur

För att göra en retur vänligen följ stegen på denna länk.

  1. Begär att få göra en https://Susann Falken Jewellery.com/a/returns
  2. Packa produkten i den förpackning som kom med varan
  3. Klistra på retursedeln som vi har mailat dig.
  4. Återbetalning sker när vi inspekterat produkterna.

 

Du kan returnera din produkt inom 60 dagar från att du har lagt din order. När vi har tagit emot din retur kommer vi att skicka en konfirmation att vi mottagit. Vi önskar att vara är oanvänd, i samma skick som du fick den samt att varan ska returneras i sin originalförpackning.

 

Varor som inte kan returneras: Presentkort och varor som inte är köpta via Susann Falken Jewellery.com, eller återförsäljare som inte är godkända av Susann Falken Jewellery.

 

Frakt av retur inom Sverige

För att göra en retur ska den postas till Kommendörsgatan 2, 11448 Stockholm, Sverige. Inom Sverige är returer gratis. Kunder utanför Sverige betalar själva returkostnaden. Kostnad för retur från utlandet är inte återbetalningsbar.

 

Retur från utlandet

Om vi skickar dig en retursedel för DHL och du har begärt retur inom öppet köpdagarna kommer vi att dra av DHL:s kostnad av returen när vi återbetalar dig för produkten. Tiden för återbetalning av produkt kan variera beroende på var du bor och hur lång tid det tar för att skicka varan. Om du skickar varor av ett värde över 800kr rekommenderar vi att du skickar din retur med ett spårbart alternativ eller köper någon form av försäkring. Vi kan inte garantera att din retur kommer att komma fram men gör vårt bästa med att hjälpa till om något har hänt den på vägen.

 

Återbetalning

Inom 14 dagar då du har meddelat att du ångrar ditt köp kommer vi att återbetala dig.

Dock kan du få vänta tills dess att varan har kommit åter alternativ att du handa håller oss ett bevis på att du har återsänt varan. Återbetalning sker på samma sätt som den ursprungliga betalningen om inget annat uttryckligen avtalats. Retur av vara samt återbetalning sker utan dröjsmål.

 

När vi har tagit emot din retur och inspekterat varan kommer vi att skicka en konfirmation att vi mottagit produkten samt meddela om din retur är godkänd.

Om din retur är godkänd kommer vi att återbetala automatiskt till det kreditkort, alternativ med det betalsätt som användes vid beställning inom några dagar.

 

Försenad eller utomstående återbetalning

Om du inte har fått din återbetalning ber vi dig först att kontrollera ditt bankkonto igen. Sedan kontakta din bank, det kan dröja några bankdagar från att vi har gjort din återbetalning till att du motar det på ditt bankkonto. Om du kontrollerat bankkontot och du saknar din återbetalning maila oss på hello@Susann Falken Jewellery.com så letar vi rätt på det.

 

Byten

Vi byter bara produkter som är defekta. Om du behöver byta vara maila oss på hello@Susann Falken Jewellery.com med en bild på den skadade produkten.

 

Gåvor

Om din vara var markerad som en gåva och skickad direkt till dig kan du lämna tillbaka produkten mot ett tillgodokvitto motsvarande produktens värde. När vi har mottagit din retur skickar vi en värdecheck på det till den adress vi skickat ordern till. Om varan inte vara markerad som gåva eller om gåvogivaren valt att skickat produkten för att personligen överlämna gåvan kommer vi att göra en återbetalning till gåvogivaren och han/hon kommer få reda på returen.

 

Reklamation

Som kund har du rätt att reklamera en vara inom tre år. Eventuella fel bör anmälas snarast efter upptäckt. Reklamation av en felaktig vara inom två månader anses vara inom skälig tidsram. Du ska kunna bevisa att varan är köpt hos Susann Falken Jewellery.com. Vänligen kontakta kundtjänst: Susann Falken Jewellery.com/pages/contact . Vid en godkänd reklamation står Susann Falken Jewellery för alla kostnader inklusive frakt.

Eventuella fraktskador ska anmälas så fort som möjligt efter leverans. Skälig tidsram är inom 30 dagar från leveransdatum. Vänligen kontakta kundtjänst: Susann Falken Jewellery.com/pages/contact . Vid godkänd reklamation på grund av fraktskada står Susann Falken Jewellery för alla kostnader inklusive frakt för att ny produkt skickas till kund.

Eventuella tvister ska lösas av endera Allmänna reklamationsnämnden (ARN) i Sverige eller av European Commission Online Dispute Resolution (EU ODR).
ARN: https://www.arn.se/
Allmänna Reklamationsnämnden
Box 174 101 23
Stockholm
EU ODR: https://ec.europa.eu/odr

 

Ångerrätt

Enligt Distans- och hemförsäljningslagen (2005:59) har du som konsument (privatperson) 14 dagars ångerrätt från dess att du mottagit din beställning, antingen helt eller delar av den.

För att utnyttja din ångerrätt behöver du meddela vår kundservice skriftligt, och sedan returnera ordern inom 14 dagar från det att du kontaktat oss.

Detta skall göras till vår kundservice: info@Susann Falken Jewellery.com

Ångerrättblankett ska bifogas vid ångrat köp. Se konsumentverkets ångerblankett här.